Hoe gebruik je de proposal search?

Handleiding

De proposal search gebruik je om snel informatie te halen uit je proposal documenten (denk hierbij aan EMVI plannen, plannen van aanpak, etc.). Om de proposal search te gebruiken is het eerst belangrijk dat je de proposal documenten toevoegt aan een project.

Let op! Upload de documenten als pdf bestand.

Stap 1: Ga naar de proposal search

Stap 2: Type in de zoekbalk het onderwerp waar je naar op zoek bent.
Stap 3: Om de zoekresultaten specifieker te maken kan je in "context" uitgebreider uitleggen waar je naar op zoek bent. Je kan bijvoorbeeld een stuk over voorwaardes/eisen van een bepaald gunningscriterium uit de aanbestedingsleidraad erin zetten. Klik vervolgens op "opslaan" en opnieuw op "zoeken". Standaard wordt de top 5 weergegeven, om meer proposals te zien die passen bij jouw zoektermen kan je rechts boven top 10, top 15 of top 20 selecteren. Let op! hoe uitgebreider de resultatenlijst wordt, hoe langer het duurt om te laden.

Naast het geven van context kan je de zoekresultaten ook specifieker maken door te filteren op: Gewonnen/verloren, Gunningscriteria, Prestatie, Aanbestedende dienst, Inkoop adviseur, Concurrentie, Evaluatie tags en Inschrijfdeadline datum.

Stap 4: Onze AI tool kan op basis van jouw eerder geschreven proposal een suggestie schrijven. Klik hiervoor op "suggesties" en zet het aan. Klik vervolgens weer op "zoeken". De gegenereerde suggestie is geschreven in jullie eigen schrijfstijl.

De "final score" geeft aan hoe relevant de gevonden informatie is voor jouw zoekopdracht. De schaal gaat van 0 (niet relevant) naar 1 (zeer relevant). Bij "created at" staat de datum waarop de proposal is toegevoegd aan een project in Altura.

Tip: Hoe meer documenten er in projecten worden geüpload en gemarkeerd als proposal, hoe vollediger het antwoord zal zijn die uit de proposal search komt.