Hoe zoek je een aanbesteding in Altura?

Handleiding

Op het Altura platform vind je alle aanbestedingen die gepubliceerd zijn op verschillende grote publicatiebronnen zoals TenderNed en Negometrix3.

image-png-Mar-06-2024-02-25-15-3583-PM

In de module "Signaleren" kan je alle aanbestedingen zien die gepubliceerd zijn op verschillende publicatieplatforms. Je kan een specifieke aanbesteding opzoeken met behulp de zoekbalk. De zoekbalk kijkt alleen naar de titel en de beschrijving van de aanbesteding (niet de aanbestedende dienst). Om nog gerichter te zoeken kan je gebruik maken van de verschillende filters. Zo is het handig om de CPV code van de aanbesteding waar je naar op zoek bent in te vullen. Verder kan je onder "meer filters" de aanbestedende dienst invullen, dit kan helpen om de aanbesteding sneller te vinden.

Indien je de filters correct hebt ingesteld klik je op "Bewaar zoekprofiel". Geef het zoekprofiel vervolgens een naam. Zo kun je de volgende keer als je inlogt het zoekprofiel erbij pakken.

Je kunt de vorm waarin de aanbestedingen worden weergeven wijzigen onder de knop "Weergave". Je kunt kiezen uit "tabel weergave" of  de uitgebreidere "kaart weergave". Verder kan je de aanbestedingen ook op verschillende manieren sorteren. Klik hiervoor op "Sorteer op". Wij raden aan om te sorteren op "publicatie aflopend" zodat de nieuwste aanbestedingen bovenaan staan.

image-png-Mar-14-2024-01-29-19-3395-PM