Hoe gebruik je de "mijn projecten" pagina?

Handleiding

In de "mijn projecten" pagina kan je het aanbestedingsproces managen. Deze pagina bestaat uit een kanban board met verschillende fases. De tab "actief" bevat een kanban board met de fases binnen het aanbestedingsproces lopend van het kwalificeren van een aanbesteding tot het evalueren van een gunningsbesluit. De tab "verwacht" bevat een kanban board waar je je forecast in kan bouwen, zo zie je wanneer je welke aanbestedingen kan verwachten en kan je er vroegtijdig voor zorgen dat er voldoende capaciteit is om je op deze tender in te schrijven. In de "gearchiveerd" tab worden alle historische aanbestedingen opgeslagen. Wanneer een project is geëvalueerd wordt deze gearchiveerd als gegund of niet gegund afhankelijk van de uitslag. Ook kunnen aanbestedingen worden gearchiveerd als het voortijdig is gestopt of als er geen bieding was.

Let op! De projecten in de forecast moeten handmatig verplaatst worden naar de juiste pipeline, dit gaat niet automatisch. Wil je een project van "verwacht" naar "actief zetten, klik je hiervoor op het project en verander je links op de pagina de fase.

De velden in het kanban board zijn aanpasbaar naar jouw proces. Neem hiervoor contact op met jouw customer succes manager.

Wanneer je op de knop "Weergave" klikt kan je verschillende items selecteren die vervolgens zichbaar worden op de projecten. Zo kun je bijvoorbeeld snel en gemakkelijk zien of de bid/no-bid matrix is ingevuld bij de projecten of wie er aan dit project werkt.
image-png-Mar-14-2024-02-44-48-5047-PM
Verder kan je de projecten filteren op de persoon aan wie het project is toegewezen, de eerstvolgende deadline en type aanbesteding.
Via de knop "Project aanmaken" kan je zelf een onderhandse aanbesteding of offerte aanmaken. Lees voor een uitgebreide uitleg het artikel "Hoe maak je een niet openbaar project aan?".
Je kan het kanban board exporteren door rechts boven op de drie puntjes te klikken en vervolgens op "exporteer huidige weergave"
image-png-Mar-14-2024-02-49-14-4903-PM